UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#197. Semester?? –vad plåtar du då?? –eller kyss på busstationen!!

När man är på semester vill man koppla av!! –å göra saker man gillar?? –plåta nya miljöer ä kul. Är man gatuplåtare är det ofta inte så svårt!! Snarare lättare!! --allt är i stort sett nytt om man är på en ny plats. Sen är det bara att hitta en plats där det är mycket folk i rörelse!!

Semesterresa med Spies!! --till Las Palmas de Grand Canaria 1968. Naturligtvis blev det sol och bad på Playa de Las Canteras och tapas å vin på uteserveringar!! Men sen blev det gatufoto och det var naturligt att man kom till busstationen för därifrån kunde man ta småbussar ut på landet. Kosta nästan ingenting och man kunde hoppa av var som helst. Jag la märke till att det fanns alltid klungor av busschaufförer som väntade på sin tur att köra vidare med ny buss!! –troligen hade de tagit en aperitif?? –eller två!! Alla spanjorer och fransmän är på väg mellan två aperitifer. Så även här??

Glada nunor överallt som sagt och jag tog en hel del bilder med M2 + Summicron 35/2, under flera dagar. Caffisarna tyckte det var kul att posera och skoja med kompisarna!! Total show off!!

En kyss bland kompisar??

När man väl hittat sin buss så var det bara att hoppas att man fick en caffis som inte hade tagit flera aperitifer!! --eller så fick man lita på madonnabilden han hade över vindrutan??

Man undrar om han har någon hand på ratten??

Inlagt 2011-11-13 07:23 | Läst 3001 ggr. | Permalink
Leica eller instamatic varför ska vi läsa det här?
/ Bengt
Svar från Bob Bovin 2011-11-16 07:49
Vid den här tiden var alternativen Leica eller Istamatic relevanta. Det har du rätt i. Om man var intresserad av gatufoto vid den här tiden valde man nog inte Istamatic. Idag kan man ju faktiskt välja det motsvarande, telefonen.
Man behöver inte läsa detta epos, och många gör nog inte det, utan tittar nog bara på bilderna. Bilderna visar ett annat sätt att plåta på semestern, även idag, om man är intresserad av gatufoto.
Tack för din kommentar
Mvh
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg