UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#224. Jul, jul!! –handla, handla!! –en kamera kanske??

Så var då mammons marknad igång igen!! –många blir glada?? –speciellt barnen!! –i alla fall en stund!! Här i den välbärgade delen av klotet!! --men hur är det på andra håll?? Vi borde sprida glädjen!! –inte köpa!!

Nu rullar vi mot jul igen!! –varuhusen är full av förföriska skyltningar om vad vi borde köpa för att glädja alla!! –speciellt barnen. Det är ett under att vi är så dumma att vi går på detta?? – år från år?? Var hamnar pengarna?? –jo i några få fickor!! –å så får några jobb förstås, de flesta för små penningar!!

Staralliansen. Lund 2011

Men barnen måste ju få ha kul?? –jomenvisst, men alla barnen borde väl ha det bra och mat!! Har vi frågat vad barnen vill ha?? –de flesta affischerna skriker ju bara ut meningslösheter!! –inget som barnen lär sig något av?? –utan sådant som dövar föräldrarnas dåliga samvete?? Vill barn ha en plastbil som håller barns hårdföra tjänst i högst två dar??

Nä man undrar vad vi håller på med!! Vad gräver vi efter??

Vad letar vi efter?? Glädje?? Lund 2011

Julhandel över hela världen!! –ja, den världen som har mat nog och pengar över!! De rycks med i den globala marknaden!! –även om de bara har en liten aning om vad Kristi födelse är för något. Är inte julen en tillbedjan till MARNADEN i stället??

Nu ä dä Jul igen? Sendai, Japan 1996

Så till varje pris måste Mannon suga av oss pengar, även vi som är tokiga i kameror!! Nya modeller ”flashas” fram varje månad!! –allt bättre och bättre?? Jag har ett radikalt förslag!! –köp ingen ny kamera!! –i alla fall inte om du bryr dig?? Satsa på en utgången modell eller en begagnad. Alla kameror tillverkade efter 2005 är tillräckligt bra för nästan alla ändamål.

God Jul från öknen i Phoenix 2002

Själv har jag en NEX-7!! –på listan hos tomten??

Inlagt 2011-12-10 06:43 | Läst 3115 ggr. | Permalink



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg