UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#324. Häst!! –dä ä ett slit?? –eller varför fick inte jag halm??

Hästen vår dragvilliga vän!! –idag mest ett tidsfördriv?? För bara några år sedan var det en nödvändig draghjälp vid transporter i stad och på landet!! I vissa länder är det så fortfarande??

När man reser i olika länder är det ibland svårt att säga var man är, när man tittar ut genom fönstret. Ofta har man ju ett hum om vilket datum det är?? --men i vissa länder finns det situationer?? --där man inte har en aning om det är idag eller för 400 år sedan!!

Den här morgonen hade det regnat och det var blött när man gick till hotell restaurangen. Det var lite ovan frukost?? –fermenterade bönor är vanligen inte det jag äter här hemma. Det gällde att undvika den halvliter stora ölen på morgonen, även om den var god. Det fick bli te och någon slags pannkaka. Jag skyndade mig ut för att fotografera folklivet på morgonen. Det var full rusch, många cyklade men de flesta gick. Vagnar med stora lass passerade, de var dragna av hästar eller åsnor. Det var svårt att se vilket år eller århundrade det var?? Kan du hjälpa mig?? Var är vi??

Vi hade strövat omkring hela dan!! --assistent Ninni och jag. Vi kom till en mycket enkel loppmarknad och det var många hästar med vagn. Enkla vagnar, men med gummihjul!! Det som såldes tyckte vi var mest skräp, men man kunde ju få tag i fynd?? –kanske. En av hästarna hade en påse med halm hängande över huvudet. Det smakade säkert gott!! –men kompisen på andra sidan gatan tittade avundsjukt på maten?? När och var är det här?? Kan du hjälpa mig??

Detta var ”slow photo”!! Tack för hjälpen på förhand!!

Inlagt 2012-03-18 07:19 | Läst 4227 ggr. | Permalink
God Morgon Bob! Kan det vara i england,jag tycker jag ser en triumph....
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-03-18 09:51
Hej Rolf!
Skarptögd! --tänkte skära bort den. Jo den är London. Den första är inte London!
Mvh
Bob
Är detta också från 1967? Det ser ut att vara en helt vanlig dag och inte någon hembygdsförening som har årsmöte.

Den undre bilden är England precis som Rolf skriver - de många separata piporna på skorstenarna är typiska. Hus och människorna ser också engelska ut - nu gräver jag väl en fallgrop för mig själv ;)

Ha de'
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-03-18 09:56
Hej Johan!
Jomenvisst, skorstenarna är avslöjande. Du föll inte i fallgropen.
Men den första bilden är lite mer klurig. Det är annan världsdel!
Ha det bra
Bob
Antipodian 2012-03-18 11:01
Den första är för svår for mig; mulåsnor, massa tegel på en vagn byggd av lastbilsdelar och höghus. En människa med utanpåskjorta och kuskens (förmodligen typiska med för mig okända) hatt. Bladen på träden t.v. tyder på ett varmare klimat d.v.s. mellan 30 grader (nord/syd) och ekvatorn. Men jag får ge upp!
Svar från Bob Bovin 2012-03-18 11:36
Hej igen!
Det ser inte ut så här idag i den här staden. Världens snart rikaste land!
Ha det bra
Bob
Antipodian 2012-03-18 13:43
Kan det vara Norge?
Svar från Bob Bovin 2012-03-18 14:19
Hej!
Jag var nog lite vilseledande här! Norge lär ju vara det enda landet utan statsskuld så du har kanske rätt. Men jag skulle bli förvånad om jag såg en sådan här kärra i Norge, med en sådan åsna!!
Ha det bra
Bob
Den nedre bilden är tydligen placerad på kartan men jag gissar på att du är i Kina på den övre. Ser inte mannens ansikte men det stora huset skulle kunna vara något av alla dessa nybyggen i Kina.
Svar från Bob Bovin 2012-03-19 09:18
Hej Margareta!
Du har rätt, den är tagen i Peking 1986. I utkanten av den stora staden.
Mvh
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg