UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#330. Det moderna Japan!! –brott mot traditionen?? –ungdomen blir mer västinfluerade!!

Japan är en av en de mest traditionsfyllda civilisationerna på jorden. En västerlänning har mycket svårt att förstå!! –likafullt är vi på väg att influera den japanska ungdomen över till vår dekadenta livsstil!!

När vi tänker oss Japan idag tänker vi ofta på ett välstrukturerat samhälle med välformade trädgårdar kring tempel och kloster. Allt är kontrollerat till minsta millimeter precision och sten och buskar och sand och vatten sitter där med symmetrisk djupkänsla. Det enda som bryter symmetrin är karparnas föränderliga mönster i vattendammen!!

Sendai 1987.

Hur kan vi inte bedra oss!! –inget stämmer mindre än denna illusion?? Vandra ut en natt i Tokyo!! --efter det att du har  inmundigat en hamburgare, ”American style”, och druckit en coke på ditt hotell, kanske Shinjuku Prince Hotel!! Är du riktigt modig tar du dig till Shinjuku, night life kvarter. Bland alla klubbar och krogar där du kan se allt du kan tänka dig?? –kan du finna de moderna, lössläppta ungdomarna som kommit från familjens kontroll, för tillfället. Ungdomar som slår sig loss!! –gör det samma över hela världen?? –super sig fulla!! Tyvärr så också i det välkontrollerade japanska samhället!! Du kan inte tänka dig en mer depraverad miljö!! –fylla och nedskräpning!!

Shinjuku 1987.

Ingen civilisation kan skydda sig från den spridning av kultur som följder med pengarna. Land efter land faller. Nu allt snabbare med internet!! Vilket är nästa land till förfall?? Kina??

Inlagt 2012-03-24 07:31 | Läst 3805 ggr. | Permalink
Intressant blogginlägg. Till och med unika stam runt i världen är hotade av vårt samhället. Snart finns de inte kvar, de går över till vårt samhället och i framtiden har vi nog ingen stam att besöka. En sak som är intressant, barn till stam vill inte följa efter föräldrars spår som de har alltid gjort i tusentals år men varför inte nu längre? vad händer i samhället egentligen? Det är inte bara stam barn som inte följer efter föräldrars råd utan det gäller hela världen. Är det kemiskt inblandad i det här fall? Dessa barn i stam familjen har ju aldrig sett andra delar av världen.
Svar från Bob Bovin 2012-03-24 08:00
Tack Mikael!
Intressant att du tar med uppbrottet mellan generationer i detta perspektiv. Kanske är det just där som uppbrottet från det gamla initieras.
Jag är förbryllad över att det verkar vara något universiellt. Är gräset grönare på andra sidan?
Ha en god helg
Bob
Mikael Sundberg 2012-03-24 09:17
Jag är övertygad att till en stor del så är pengarna inblandad då gäller det de länder som fick kontakt med västvärlden. Men det mest intressant är att det finns stam som inte har mycket kontakt med västvärlden förutom filmteamet som var där och filmade men ändå väljer att bryta mot traditioner. Snart kan ingen uppleva 12 timmar långa transdans. Allt fler schamaner försvinner. Visst är det här intressant perspektiv som säger en del om vårt samhället.

Sen exponeras vi för kemiska ämnen med jämna mellanrum, jag tror att det påverkar oss mer än vad vi tror och inte för längesedan hade SVT en väldigt intressant dokumentär som tog upp det här med kemiska ämnen. Tyvärr har tiden gått ut så klippet inte finns kvar på SVT play.

Det nya samhället har bara funnits i ca 100 år och redan har vi glömt väldigt mycket hur vi ska överleva i naturen. Vi blir allt mer bortskämda. Vi glömmer bort hur vår förälder lever i det gamla tiden. De har levt så i tusentals år och det nya samhället har bara funnits så kort tid men med så stor påverkan. Man kan börja undra om det är bra för jorden?

Trevlig helg Bob!



(Visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?

Lägg till

Tidigare blogginlägg