UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#344. Känguru!! –en överlevare!! –underbart intressanta!! --å vackra??

Australien är en kontinent värd att besöka!! –inte bara för dess unika djurvärld?? –utan för att australiensaren är så trevlig!! –ja otroligt vitsig!! --och kan du inte ta en sarkasm eller pik?? Åk inte dit!!

Jag skall belysa det sista. Jag kom in till ett gäng glada forskarvänner på universitetspuben i Canbarra!! –undrar just när Lunds universitet får en universitetspub?? –aldrig?? –Jag köper en omgång öl till alla, vi var sådär 7 stycken vid bordet, och snabbt fick jag stora glas med öl vid baren och jag bar över det till bordet. En av mina vänner fällde då den väl avvägda sarkasmen?? –kunde du inte få mindre glas?? Jag tittade fundersamt och alla skrattade, typisk svensk?? –jag borde ha insett att skulle tagit in åtminstone 5 st ”jugs” = tillbringare!! Vi var ju i Aussie land!! Så det betydde att jag fick ta nästa omgång också!! –man tyckte att det första var bara fördrinkar!!

Invånarna i all ära, men de har ju inte varit så länge på den här kontinenten. Det mest typiska inslaget i naturen är ju pungdjuren?? Speciellt då den mycket rikt förekommande kängurun. I den familjen finns minst 65 arter!! De kan dyka upp överallt!! –på slätter, i skogen och tyvärr nära vägarna. Långtradartågen har ofta stora galler på kylaren för de hinner inte stanna. När man kör runt på den här kontinenten ser man tyvärr många döda känguru.

På lediga stunder av min tid vid Canbarra universitetet brukade jag köra up till Tidbinbilla och fotografera djurlivet. De var så kul med alla nya bekantskaper. Många av djuren är förvånansvärt skygga, även i en national park.

Störst av alla kängurus är röd jättekänguru!! –den boxas man inte med!! Den väger ungefär 55 kg och honan 30. Vill du läsa på mer kolla här.

Det är underbart svalt och skönt att vandra runt uppe i Tidbinbilla. Var man uppe tidigt kunde man hitta känguru familjerna. Pappa känguru höll vakt:

  

Medan mamma känguru gjorde morgonkliandet. Hon hade en stor unge i pungen. Kängurens hoppande är spännande att se i naturen!! –balansen med svansen blir så självklar!! Jag undrar och inte trestegshopparna borde ta efter en tekniken??

Jag tro dock att de var mest nyfikna på mig?? –åtminstone den vaktande kängurun?? Pappa jätte såg nog att jag var från norr.

Det stora intresset var dock att leka med honorna. Kanske var det dags för lite tête-à-tête med någon av de snygga grå honorna?

Har du dragit handen över ett känguruskinn då vet du vad mjukt är!!

De här bilderna är garanterat omanipulerade och visar vilda djur.

Inlagt 2012-04-07 06:47 | Läst 7678 ggr. | Permalink
Fina bilder Bob! Kängurur är fantastiska djur!
Ha en härlig Påsk!
Svar från Bob Bovin 2012-04-07 08:22
Tack Heléne!
Det är fina djur.
Ha en fin påsk trots vädret!
Mvh
Bob
Vilken underbar morgon jag fick. Hamnade plötsligt bland din känguru medan jag sitter i sängen med den bärbara. Det är så annorlunda djur. Har sett en del program om dem slutar aldrig förundra mig. Jag kan inte förstå hur det känns få göra som du gå omkring en morgon bland dessa. Underbart är det enda ord jag kan komma på.

Utanför mitt fönster snöar det så snart skall jag krypa ner igen mellan lakanen och ha min yoga skönt må du tro fly långt ner i ett djúp där det enbart finns lugn. Skönt för min alltd så ångestfyllda själ.

Jag önskar dig allt det bästa som finns med hopp om fler bilder på djur som inte finns här.
Sköt om dig väl. Hälsar Gun-Inger från Hässleholm
Svar från Bob Bovin 2012-04-07 09:54
Tack Gun-Inger!
Käguruskin skulle man ha som täcke. Då skulle yogan bli extra mjukgörande.
Jag borde lära mig yoga för att få lugn.
Skånevädret är lite kass den här Påsken.
Kolla live kameran upp hos tranorna i Hornborga. Där skulle man va.
http://www.webbkameror.se/djurkameror/hornborgasjon/hornborgasjon_3_640.php

Ha en fin Påsk
Bob
Gun-Inger Arvidsson 2012-04-08 23:35
Tack för tipset. Ja du måste lära dig att slappna av. Det finns bra böcker på biblioteket.

Ett knep är att knipa ihop tummen och långfingret på vänster hand hårt och samtidigt ta ett djupt andetag. Sedan släpper du sakta ut luften och släpper greppet med fingrarna. När du kan detta kan du göra det överallt i stressade situationer.

Det fungerar på mig som haft en så pass djup depression.

Du har så rätt visst skulle jag vilja ha en känguruskinn men det finns väl inte här
.....
Ha det gott och ta en dag i taget.
Hälsningar Gun-Inger
HejBob! Sköna bilder från ett skönt land.....
Min son har varit över två gånger,men han tar bilder på annat.
Urban menar att spindlar var det farliga i detta land!
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-04-07 09:56
Hej!
Spindlar är ett gissel. Det finns en grå rackare som gör att man ruttnar långsamt!
Man får se upp och ned.
Ha Påsk
Bob
Du får se till att du är i Melbourne nästa gång du bjuder på öl. Det blir billigare så, eftersom ölglasen där är mycket små. Något som aussies från andra delar av landet inte brukar vara sena med att pika dom för.
Svar från Bob Bovin 2012-04-07 14:17
Hej!
Det vore kul jag gillar små glas, helst med whisky i.
mvh
Bob
Du har rätt i att känguruskinn är mjuka - åtminstone det jag vilar fötterna på just nu.
Kom precis hem från lördagscyklingen med grabbarna. Även denna gång hittade vi några backar brantare än 20% för att pina dem utan kompakt vevparti ;D

Bra fångad bild på den stora vaktande hanen. Det gäller att undvika att köra bil i gryningen så dessa djur då de finns överallt och morgonpigga; tyvärr är de också dummare än renar!

Spindlar som ger nekros finns i NSW (t.ex. Sydney-området) och inte här, men jag hade en redback-spindel som sängkamrat för ett par år sen - det blev en hård svullnad, stor som en handflata, som varade en vecka.

Glad påsk!
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-04-07 15:44
Tack Johan!
Lyckost, så mjukt under fötterna.
Bra gjort med så branta backar, något att motionera i.
Jag vet inte hur dum en ren ä, lika lite en känguru?
Våra korsspindlar skrämmer bara de med fobi.
Ha en bra Påsk.
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg