UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#353. Så nära maten!! –ändå så omöjligt!!

Har du stått där å sett in i det vidöppna kylskåpet?? –jättehungrig!! –konservburken med gåslever tittar fram mot dig!! --och lockar till en macka med tryffel!! Du försöker hitta konservöppnaren, men den är försvunnen!!

Nästan samma situation befinner sig den här hungriga nallen i!! –massor av mat!! –riktiga fettberg!! --mitt framför nosen. Tyvärr är maten förpackad på ett opraktiskt sätt?? Segt skinn!! –åtminstone för en isbjörn!!

Det gäller att spana in om det finns någon som inte hinner ned i vattnet om jag attackerar!! Kanske man måste rikta in sig på en kalv?? –det är smaskens!!

Men här är det bara en massa sega gubbar! Jag skall göra en testattack!!

De flytta inte ens på sig!! –de bara sover där i sina sega förpackning. Man skulle behövt en köttsåg för att komma åt späcket!!

Jag lägger mig här och vilar och ser om jag kan göra en öppning av skafferiet senare.

Där uppe i slänten ligger ”Jocke”?? --han har vakten vid huddan!! –och kommer han som bor där ut utan bössa så blir han en lätt bit ”gåslever”.

Bilderna är tagna i bukten på Phippsöya, som är en av Sjuöarna norr om Svalbard. Ingen bildmanipulation är gjord utan det är autentiska bilder.

Inlagt 2012-04-16 06:56 | Läst 5308 ggr. | Permalink
Bra berättelser till bilderna! Kul att se bilderna. Bra fångat Bob!
Svar från Bob Bovin 2012-04-16 07:44
Tack Mikael!
Det gläder mig att någon tycker om isbjörnarna. De behöver allt stöd i framtiden.
Mvh
Bob
Mycket bra bilder, Bob!
Jag gillar när även landskapet är med på bild, inte bara björnen. Och en sådan serie är berättande. Jag tycker att den sortens isbjörnsbilder känns äkta istället för sådana där isbjörnen fotograferas i gulliga poser.
Jag har sett på film när en isbjörn anfaller en valross. Valrossen med sina långa betar är farliga även för isbjörnen.
Din isbjörn vet detta, så det är nog inte bara "förpackningen" som gör att han tvekar. Och valrossen vet precis att han är där, och de är många som ligger tätt. Det svårt att bestämma sig.
Han får inget grepp, bildligt talat. :<)
Mvh
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2012-04-16 11:11
Tack Wolfgang!
Fint kommenterat. Det fanns tre isbjörnar i omgivningen. Ingen av dessa anföll med allvar gruppen med hanar. Det fanns ingen liten kalv. Honorna var troligen i någon annan bukt.
Valrossen är ett fruktad medlem av Arktis. Inuiterna är mer rädda för valrossen än för isbjörnen. En valross rivel lätt sönder en båt byggd av skinn.
Ha det bra
Bob
Hej Bob! Sköna bilder på naturens under,fiskmåsen sitter säkert.......
mvh Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-04-16 13:12
Tack Rolf!
Ja måsen sitter lugnt kvar. Han har ingen att frukta här uppe.
Mvh
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg