UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#398. Gatufoto!! –ett sätt att vädra kameran och sinnet??

Friheten är att sätta kameran i fickan på jackan och stråka ut bland folk!! Glöm alla måsten och öppna sinnet mot medmänniskorna?? De har alla en del i livet i staden?? –och skapar på så sätt nutidshistoria!!

Du behöver inte tänka på levebrödet!! –åtminstone inte för en stund?? Såvida du inte är friherre (=pensionär) för då kan du ta en lång stund bland händelserna i staden. Det gäller att slappna av!! –kanske skall du börja med en fika?? Beskåda din omgivning medan du sippar på kaffet och tuggar runt bullen. Det finns ständigt något att se på. De är inte nödvändigt att din bild blir en kioskvältare, utan det duger fint att du tycker om den. Håll inte inne fingret på avtryckaren utan fyra ständigt av!!

Jag hade med mig E-PL1 + Lumix 14/2,5, den senare fick jättefin kritik här hos lensrentals blog, och jag satte kameran på P och ”all auto”. Jag gillar att göra så, fastän det inte är fint bland gatufotografer, för då kan jag låta min hand vara mitt öga!! Igår tog jag de här bilderna i Lund.

Inlagt 2012-05-31 07:21 | Läst 8777 ggr. | Permalink
Pensionär är väl bättre än friherre - adeln var bara skattebefriad för militärtjänst som motprestation - en pensionär har ju inget krav på motprestation alls :) Men så tar det ju också tid att uppnå en så hög status!

Din gatufotometod funkar ju bra - speciellt den sista bilden är både bra och kul!

Ha de'
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-05-31 18:34
Tack Johan!
Ja pensionär är nog ok. Har man gjort sin lump som kryptör så är man ju kvitt.
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?


Lägg till

Tidigare blogginlägg