UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#410. Så va kulan i luften!! –EM-fotboll i alla sinnen?? –eller lite nostalgi??

Fotbollen tar över igen!! –kulorna rullar?? –och bollen oxå?? TV, som tidningar, måste slå mynt! Var tar sporten vägen?? –blir det bara kommersiella jippon?? Annat var det förr?? --då fick kavajen och slipsen på!!

Jag är ett sport freak!! –jag älskar att följa dramatiken i TV och tidningar?? Jag beundrar sportfotograferas skicklighet!! –speciellt närheten till händelsen!! I detta hänseende har det skett en förbättring vad gäller TV. Det finns kameror idag som följer händelserna mycket nära!! –nu under EM-fotbollen har man även slowmotion funktion på dessa kamerorna. Mycket bra.

Man har naturligtvis mycket fler kameror i arbete under en fotbollsmatch, jämfört med VM-fotbollen i Stockholm 1958. Då hade man väl på sin höjd tre kameror. Idag har man t o m en kamera som följer stjärnspelarna hela tiden. Nu visar man väl inte precis att de petar näsan, men en del intressanta taktikdetaljer kan ju komma fram och tjuvnyp när bollen är långt borta.

TV är bra för det ger action!! –jag tycker personligen att det är för lite actionbilder i dagstidningarna. Jag ha skrivit om detta tidigare. Jag är säker på att stillbildsfotograferna har massor av actionbilder på sina minneskort.

Jag är sur på TV distributörerna, speciellt den vi har (=något med att man skall komma hem)!! --vår TV har analog signal i ett mycket gammalt nätverk i en samfällighet av radhus. De flesta idag har en full-HD TV och skulle kunna ta emot en mycket skarp bild, men då måste man betala extra till distributionsbolaget. Alltså misstänker jag att det sänds ut en extra dålig analog signal för att man skall gå över till deras full-HD signal!! Detta är naturligtvis bara vad jag misstänker nu inför fotbolls EM!! –alla bolag vill ju tjäna så mycket pengar som möjligt och all trix är tillåtna.

Om du saknar actionbilder från fotboll så kommer det två här som jag tog en gång i tiden då jag var fotbollsplåtare åt tidningen Östgöten. Kamera var Rolleiflex och här är negativen starkt delförstorade för att du ska få action-känsla??

Notera att rock, kavaj och slips var påbjuden vid actionfotboll 1958!! –hos publiken!!

Inlagt 2012-06-12 07:21 | Läst 5112 ggr. | Permalink
Det är alltid kul att se dina sportbilder. Bra action!
Att de sedan är tagna bara ett par hundra meter från där jag bodde, om än långt senare, gör det inte mindre kul. :-)
Svar från Bob Bovin 2012-06-12 13:12
Tack Olle!
Man blir glad när du gillar action bilder!
Ha det bra
Bob
Köp en bra bordsantenn till tv:n och ta emot Boxers skogs-tv: svt1, 2 och tv4. Tv:n har säkert inbyggd digitaltv-mottagare.
Svar från Bob Bovin 2012-06-12 13:13
Hej rne!
Tack för tipset. Bra när vi är i skogen i sommar.
Mvh
Bob
Arne Bivrin 2012-06-12 13:24
Vad jag menar är ju att det fungerar även i stan. Och kostar inget extra.
Hej Bob, fina bilder med action. Jag har ett helt album med bilder från fotbolls-VM 1954. I jämförelse med dagens bilder så visar dessa (och Dina) mer rafflande situationer med flera spelare och boll än dagens som fotograferats med långa teleobjektiv och oftas utan boll. Dessutom syns på de gamla bilderna alltid läktaren som ger en viss närvarokänsla.
Titta på dagens Sydsvenskan! På halva första sidan en sittande Zlatan och på Sportsidan mediokra fotbollsbilder. Visserligen förlorade Sverige, men man kunde ju i alla fall ha haft bra fotbollsbilder i tidningen. Ett undantag finns dock, och det är fotot på C16, men det har bara storlek 4,5x7,5 cm!
Mvh
Wolfgang
Svar från Bob Bovin 2012-06-12 13:15
Tack Wolfgang!
Du har rätt att det är mer närvaro i gamla bilder.
Allt är så personfixerat i dagens sportblaskor. Det är mer från sidan av planen än från spelet. Begriperinte det.
Att hitta en actionbild idag tillhör undantagen, sådär 10%.
Ha det bra
Bob
Hej Bob!
Igår var det ingen action på Svenska landslaget.
Mer action i dina bilder från Folkungavallen och mitt favoritlag BK Derby.....
Ha det gott//Rolf
Svar från Bob Bovin 2012-06-12 17:15
Tack Rolf!
Håller med det var mer action på F-vallen.
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg