UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#500. Fotoflanören jubilerar!! –med flera nytagna bilder!!

Fotoflanera?? –vad är det?? Det är önskan att visa hur människan lever?? –i det urbaniserade samhället?? Allt du behöver är en enkel kamera!! –ett öppet sinne!! –som letar efter det vardagliga??

För mig, gärna något roligt?? –eller överraskande?? Så det kameratekniska är enkelt?? –en billig kamera med lämplig glugg?? –eller till nöds en mobiltelefonkamera!! Just nu använder jag en Olympus E-PL1!! –som ger lagom stora filer!! Sedan blir det med en glugg = ”of the day”?? Jag bryr mig inte så mycke om det tekniska i det här fallet?? –men jag är mycket intresserad av kamerateknik, rent allmänt??

Hur är då min strategi?? –jo, att synas så lite som möjligt?? Å vem bryr sig om en gube?? –nästan lik en turist?? –å med en till synes leksakskamera?? Väl ute i vimlet?? –drar jag kring av slump driven!! Håller ögon på udda situationer och väntar ibland ut vad jag tror skall hända!! Tycker, mycke om skyltar?? –då de kan ge  en kul kombination med vad människor tar sig för?? Jag har ofta kameran i handen?? –och trycker av utan att föra upp den till ögat?? Det där med att kamponera situationen i sökaren så att geometrin blir korrekt?? –hinner jag inte med?? –eller är för dum för?? Jag har aldrig lyckats leva upp till HCBs standard?? –med det avgörande ögonblicket?? Det överlåter jag till mästarna och efterföljarna!! Jag har aldrig tyckt om att sitta bakpå bandvagnen?? Å göra som kapten sagt!!

Här är några nytagna:

Det här är den femhundrade bloggen!! –och vid den senaste räknigen var det totalt 467189 träffar!! Med andra ord ett genomsnitt på nästan 1000 besök/blogg!! Den första bloggen jag skrev gav min bildsyn och den gäller ännu!! Assistent Ninni och jag tackar för alla roliga kommentarer!!

Inlagt 2012-09-10 06:59 | Läst 2887 ggr. | Permalink
Grattis till ett gediget bloggande!
Du fick till ett självporträtt där i Zuiko-objektivet.
Ha det fint!
Johan
Svar från Bob Bovin 2012-09-10 15:29
Tack Johan!
Man får hålla sig framme.
Ha det bra
Bob
Grattis till den 500:e bloggen!!! Din blogg är den första jag söker efter varje dag, gillar verkligen dina berättelser och bilder världen över, dina tekniska inlägg , flicks och att inte förglömma dina tidiga fantastiska sportbilder med bla fåglum mm. Fortsätt!
Svar från Bob Bovin 2012-09-10 23:22
Tack Kjell!
Det var värmande ord. Jag skall göra mitt bästa.
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg