UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#513. Här blev jag inte fast!! –eller fotoflanören i Tyskland??

Fotoflanören drar fram i Tyskland?? –efter långt funderande?? –om han skulle flytta verksamheten?? –till landet med ordning och reda?? Det är stor skillnad mellan Svedala och Bonn?? –eller hur??

Tog in på ett flott hotell i huvudstaden?? –var erbjuden C4-professur (hösta grad) vid universitet i Bonn. Gav en föreläsning för mer än 100 pers?? –för att imponera?? Fin middag med höjdarna i fakulteten?? –jag skulle bli  chef för elektronmikroskopienheten vid universitet?? De försökte imponera?? –för att locka dit mig?? Spännande förhandlingar om resurser och naturligtvis?? –lön?? De förklarade vad de väntade sig från mig?? Detta var 1990!! –mitt uppe i en dynamisk forskning, med studier av atomernas ordning på metallytor?? De ville att jag skulle handleda 20 doktorander!! –och jag skulle ge regelbundna föreläsningar i området materialkemi?? –på tyska??

Det var ett nöje att nästa dag vandra runt i Bonn?? –lugnt å stilla fotoflanera?? Sedan bar det av till ”Max-Planck-Institut für Festkörperforschung” i Stuttgart. Föreläsning?? –med knack i borden?? –i stället för applåder!! På kvällen krogrunda med dart?? –tillsammans med kollega!!

Bilder från fotoflanören i Bonn och Stuttgart??

När jag kom hem!! –insåg jag att jag hade större resurser vid Lunds universitet. Så det blev ingen professur i Bonn!!

Inlagt 2012-09-23 07:01 | Läst 3156 ggr. | Permalink
Bra bilder som vanligt från dig.
Det var nog tur du stannade i svedala, annars hade du nog inte hunnit med så mtycket bra bilder. :)
-affe
Svar från Bob Bovin 2012-09-23 18:58
Tack Alf!
Du har säkert rätt, det är skillnad att handleda 20 doktorander och 3! Man skulle blivit en total pappersvändare. Jag tycker om att experimentera själv och fotografera. Numera blir det fotografera! Det är kul som du vet.
Ha det bra
Bob
Ja det var tur att vi inte flyttade till tyskland :)
Svar från Bob Bovin 2012-09-27 09:48
Hej Jan!
Livet är fullt med vägval och man vet aldrig, förrän efteråt, om man möjligen valt rätt?
Hälsa all där hemma
Pa



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg