UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#542. Fotoflanören?? –under cover?? –i Kungliga huvudstaden??

På kort besök i norr!! –ätandes cupcakes?? –inspirerandes av Fotografiska?? –smygande runt med en Olympus OM-D och två enkla gluggar!! Det händer så mycke bisarra konstigheter i den här EU-bondbyn??

Boendes i Gamla staden i centralorten?? –bland ryska turister?? –de köper väl stan?? Först måste man ju göra ett besök på Fotografiska?? Dit kan man numera åka båt från slussen. Det var så att säga inte fullsatt?? –snarare motsatsen!! Vi hade privat kryssning till bryggan vid Fotografiska!! Vi tog en macka på bistron först?? –och såg Paul strosa nöjd runt  bland gästerna?? –å det var inte få.

Sedan fick man stilla det kulturella behovet med bilder av CHR och Kenneth Gustavsson?? Det mesta av CHR bilderna hade man sett?? –men man kan se många av dem flera gånger!! En del behöver man inte se alls!! De underliga bilderna av Kenneth är mycket sevärda. Många är ”blickfångande” och hans bilder kräver tolkning av din hjärna!! Jag såg hans bilder första gången på 80-talet när vi ställde ut honom i Fotogalleriet i Lund. Jag var föreningens sekreterare på den tiden. Kenneths bilder med duvor är underliga?? --jag tycker om dem?? –kanske för att jag tycker det är intressant med duvor?? –i bilder??

Efter skyltarna på Fotografiska var det bara att dra ut för att stilla fotoflanörens behov?? Det dyker upp så många bisarra tankar när man ser bilder i den här staden??

För att fylla på reserverna?? --efter allt flanerande?? --så var det fint att gå tillbaka till det gamla huset?? --från 1600-talet!! –vid runstenen?? --där min dotter bor med sin familj. Här vankades det kaffe med ”cupcakes” från ”tårtverkstaden König”!!

Inlagt 2012-10-22 06:14 | Läst 4549 ggr. | Permalink
Fjollträsk, Tjockhult och EU-Bondbyn - kärt barn har många namn!
Fina bilder blev det också!
Ha det fint!
Johan
Antipodian 2012-10-22 09:40
Hör jag någon föreslå namnet the Capital of Scandinavia också? :-)
Svar från Bob Bovin 2012-10-22 11:38
Tack Johan,
Ja så är det nog. Vi som bor på landet måste häckla lite.
Det händer mycke.
Ha det bra
Bob
Bortsett från bisarra tankar så är det en spännande stad för oss fotoflanörer, trots att människorna är så "vanliga".
Man kan alltid finna någonting nytt att ta fotografera, framför allt så är det en trygg miljö där man aldrig känner sig hotad eller osäker på omgivningen, man kan röra sig fritt.

Fina vardagliga bilder.
Svar från Bob Bovin 2012-10-22 11:40
Tack Stefan,
Du har säkert rätt, men lantis tyckar allt går så fort.
Det händer ständigt något bara man försöker se.
Ha det fint
Bob



(Visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?

Lägg till

Tidigare blogginlägg