UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#560. Köttbullar med potatis och brunsås?? –nä det gäller inte längre, matkulturen förändras!!

Ingenting är statiskt, samhällen förändras!! Väl är det, eller hur?? Något som ändrats mycket är våra matvanor?? Slottsstek med potatis och brunsås är inte längre söndagsmiddagen??—det är något annat!

När jag som tolvåring stod på isstadion i Bofors?? --och förfrös tårna!! --så kunde man värma sig med att köpa en varm korv med papper och senap!! --av en vitrockad gubbe, med plåtlådan på magen. Jag kan fortfarande höra skramlet i locket när han tog upp den rykande korven med en metalltång och lägger den i pappret!! –ja, jag hade inte råd med bröd!

Idag kan man se ishockey sittande inomhus iklädd lagskjortan av favoritlaget, i pausen kan man köpa hamburgare med alla tillbehör?? Influensen från invandrande kulturer är påtaglig!

Men ibland undrar man ju om ungdomarna i alla fall är beredda att ha lika primitiva matmiljöer som jag hade på isstadion??

Lund 2012-10.

Inlagt 2012-11-09 06:41 | Läst 3603 ggr. | Permalink
Själv valde vi bröd med senap för en 25- öring eftersom det var billigaste alternativet. Korvgubben var lätt irriterad eftersom han ofta fick obalans i korv/bröd saldot.
/G
Jan Jältorp 2012-11-09 10:33
Nu han du före, tänkte just skriva att jag som barn ibland köpte korvbröd med senap för 25 öre som barn :) Om det var för att irritera korvgubben eller för att jag hade dåligt med pengar mins jag inte. Förmodligen var det nog för att irritera korvgubben eftersom jag idag kan gå in på en mack och beställa två kokta med mos och sedan tacka nej när de erbjuder meny och massor av tillbehör, irritationen blir stor och problem uppstår även med hur mycket de ska ta betalt och de får ibland bläddra i någon pärm för att veta vad de ska ta betalt - jag är nog en lite elak jäkel :)
/Janne
Svar från Bob Bovin 2012-11-09 10:45
Hej,
Frös man om tårna så var den varma korven viktig. Brödet var ju kallt.
Ha det bra
Bob
På Johanneshovs isstadion så stog man och tittade på ishockey i vinterkläder, toppluva och pjäxor! Och kunde även köpa varmkorv i de extra pauser som ofta uppstog då man man måste ploga bort snö som föll hela tiden! Och se'n se Tumba ta pucken i egen zon starta med att runda egen bur för att få upp farten för att se'n åka solo upp till motståndarens mål och sätt in pucken i nätet bakom målvakten! Kan ha varit Klimpen Häggroth som stod i kassen vid det tillfälle jag tänker på!?
Det finns mycket från förr man skulle kunna berätta!
Risken e väl att dagens ungdomar inte kommer att tro allt vi berättar om Bob? ;) :)
http://www.youtube.com/watch?v=13JK5kChbRw
Svar från Bob Bovin 2012-11-09 11:42
Hej,
Jag kan intyga att Tumba kunde dra alla över en plan. För det gjorde han också i Bofors, när Djurgården kom och spelade på den konstfrysta isen.
Bofors hade en målvakt som hette Skotte. Så ramsan från läktaren kunde låta så här:
Heja Skotte uti buren!
frukta ej de vild djuren.
Ropa vi från pissekuren!

Detta tror naturligtvis inte juniorerna idag kunde förkomma en gång för länge sedan.
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?

Lägg till

Tidigare blogginlägg