UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#606. En stadsdel var som helst!! --objektivlocket besöker verkligheten!!

Vi reser till allt mer exotiska trakter på vår jord?? –vi briljerar med de mest häpnadsväckande berättelser för våra vänner ju längre bort –ju mer prestigefyllande!! Men?? –så bor vi här!!

Dagens samhälle kräver att vi är så unika som möjligt och ett sätt är att vara äventyrlig!! Kliva upp på höga berg?? –vandra i avlägsna trakter?? Besöka platser där det så farligt som möjligt?? Då baxnar våra vänner och de vrider sig i avund?? –då får vi hög status??

Ja har framfört tanken till mina vänner att vi skall starta en resebyrå?? –inte en som ordnar reser till Mallorca?? –utan en som ordnar resor till de farligaste platserna på jorden!! Till platser som vi varnas för att resa till av Utrikesdepartementet!! Det förvånar mig att det inte redan finns en sådan firma??

Vi behöver avkoppling från att leva i den här miljön?? Objektivlocket gjorde en expedition till denna miljö som lever i dagligen??

Olympus OM-D + Olympus Body Cap lens 15/8.

Inlagt 2012-12-25 06:59 | Läst 3106 ggr. | Permalink
Sådana resebyråer finns redan. Som du säger borde det nog finnas en för seniorer också. Glöm inte att nödga dem att ta med sina kameror och ta bildbevis på sina upplevelser. Det behövs en ny typ av Rosenlundare =)
Svar från Bob Bovin 2012-12-25 09:51
Hej,
God fortsättning!
Man är aldrig först med någon ide.
Man får väl åka till något vulkanutbrott? Lite fara behövs.
Ha det bra
Bob
Kan vara nog så farligt att vistas i dessa trakter också, man vet aldrig vad som händer där ute på gatan. Men kanske inte lika glamourös och fotovänlig fara.... :-)
ing-marie
Svar från Bob Bovin 2012-12-25 11:30
Hej Ing-Marie!
God fortsättning.
Du brukar ju stöta på björnar, så du vet.
Jag vill också se en björn i våra skogar.
Ha det bra
Bob
Du som bor i Lund behöver ju inte resa för att uppleva spänning!! Den gröna staden som inte saltar eller sandar bjuder på spänning för juniorer som seniorer. Jag har själv passerat hela Grand hotell, från Klostergatan ner till L:a Fiskaregatan utan att ta ett steg, till fots.... Glashalt!! Vilket till sist gjorde att jag slängde mig mot vindrutan på en bil för att få stopp... En spännande resa, vill jag lova... ;)

Juletid är en bra och fin tid för att besöka seniorer!! Ser på första bilden att tomten glömde sin "julsäck"... ;-)
Och, jag gillar dina "?" i din text. Men önskar dig välgång och spänning!! :) Fortsatt God Jul! //Peter
Svar från Bob Bovin 2012-12-25 21:09
Tack Peter,
God fortsättning!
Jo nog finns det spänning i Lund, för den som söker denn!
Vi seniorer får nöja oss med den blå säcken.
Nä jag skall inte klaga, med kameran i handen finns det mycke kul att göra.
Det är skönt att det finns en som gillar mina konstiga teckenkonbinationer!
Ha det bra
Bob
Där har ni väl varit redan. Annars kan de farligaste platserna vara i närheten där man bor.

Nu när det har varit snö och is under är det verkligen farligt ge sig iväg från huset där vi bor. Jag flög ordentligt en dag men slog mig inte. Ett annat farligt ställe är bussen. Jag stod mot färdriktningen i början av december.

Chauffören startade innan jag hann sätta mig. Slog knäet i en järnlist. Hade ont så jag fick krypa uppför trapporna här inne.

Dina bilder påminner om dessa nya stadsdelar som har varit politikernas mål under åttiotalet.

En skillnad är det att just de miljöer du visar blir på grund av ditt bildseende annorlunda. Jag har respekt för svarta fåglar på himlen sedan Hischtcook /felstavat rätta mig/ visade den där hemska filmen.

Mitt i prick med seniorträffen hi hi. Vi har mycket aktivitet där men jag är inte med i någon förening. När jag blev pensionär kom de med en gång och ville värva mig. Men njet jag passar inte in där.

Önskar er härliga dagar på era promenader i Lund en spännande kommun jämfört med Hässleholm
###¤¤Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2012-12-26 13:40
Hej igen,
Det lär ju vara farligast hemma, där man ofta är. I halkans tid får man se ned noga, halkfläckarna är många för oss seniorer.
Ja den här seniorträffen har vi aldrig varit inne på. Jag är bara med i en sammanslutning nu för tiden: photonatura i din kommun.
Jag tror det kan vara en spännande kommun?
Ha det bra
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg