UNDER FOCUS

SLOW PHOTO <=> EFTERTANKE OCH NÖJE

#665. Ta tåget till Kuranda – där ä dä grönt!!

Det är kul att åka tåg!! –i sakta mak och vacker natur?? –kan förstärka upplevelsen. Tåget som går mellan Cairns och Kuranda – klättrar sakta upp till regnskogen?? –i en underbar natur.

Järnvägen började konstrueras redan 1882 och startade passagerartransport 1891!! I början odlade man kaffe här upp i värmen?? --och skogbruk bedrevs. Redan tidigt började man transportera turister! Den lilla byn blev ett näste för naturdyrkare och konstnärer. Idag finns det många som bor här och jobbar i Cairns.

Tågturen är bara 37 km, men den klättrar 328 m och det är 37 broar och 15 tunnlar. Idag drar ett disellok de gamla fina vagnarna!!

Man får se upp så man inte får en kokosnöt i huvet!! –när man sticker ut huvet genom fönstret?? Tåget är så långt att man nästan inte ser slutet i krökarna??

Slutstationen i Kuranda är helt innesluten i den tropiska skogen. Här finns mycke att se i byn?? –som har en mycket enkel tropiskt anpassad bebyggelse!

Det var en mycket intressant tågresa här i nordöstra Australien. Det var tur att tåget hade en bra?? –men ung vakt!!

Om du har vägen förbi Cairns så kan jag rekommendera en tur med tåget under en dag!!

Inlagt 2013-02-22 07:06 | Läst 3504 ggr. | Permalink
Jättekul att se bilderna från banan! Jag har själv åkt den, men bara från Kuranda till Cairns. Jag tog linbanan vid "uppresan". Härliga bilder!
Hälsningar
Bjarne
Svar från Bob Bovin 2013-02-22 08:29
Hej,
Det är en fin tågresa. Jag tror inte linbanan fanns, när vi var där.
Ha det bra
Bob
Visst är det något speciellt med tåg var du än befinner dig. Jag har märkt att det alltid brukar stå äldre herrar och kika på tåg överallt nästan...
Här hade du en spännande resa påminner om den mellan Björkliden och Narvik där går det också att känna hur små vi är på alla sätt.
Jag tänker alltid på de som en gång byggde dessa järnvägar som de slet och for illa.
Australien det är säkerligen ett land som det måste vara underbart fått uppleva.
Ha det gott i morgon
Gun-Inger
Svar från Bob Bovin 2013-02-23 13:41
Hej,
Malmbanan är en fin tur.
Jag tycker mycket om järnväg och tåg. Det ligger blodet, farfar var rallare.
Ha en fin helg
Bob
Gun-Inger Arvidsson 2013-02-23 18:20
Min morfar var banvakt på stambanan mellan Malmö - Stockholm. Jag har levt mitt första år i banvakt stugan vid Tormestorp söder om Hässleholm. Skall lägga in bilder en dag på min mor när hon körde trallan där. Livskamraten har arbetat SJ Hässleholm. Därav jag har fått vara med på så många dokumentationer om järnvägar tidigare i mitt fotoliv.
Lite om varför jag är så intresserad av spår och tåg.
Gun-Inger
Du är rena inspirationskällan när det gäller spännande resmål.Kul o följa med dina resor via bloggen! Trevlig helg./Anders
Svar från Bob Bovin 2013-02-23 16:29
Tack Anders,
Det är roligt när någon uppskattar bilderna.
Ha en fin helg
Bob



(Visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver

Lägg till

Tidigare blogginlägg