UNDER FOCUS
#687. Detta smakar bra?? –här i Port Macquaire!!
Det tror man inte?? –den stora hornhudade fulingen som lurar på dig och mycket väl kan tänka sig dig som ett skrovmål?? Men här har du chansen å käka en fin bit av den?? --med ett glas svalt vitt vin!!
På östkusten, halvvägs mellan Brisbane och Sydney, ligger Port Macquaire. Staden ligger i mynningen av floden Hastings och har ungefär fyrtiotusen invånare. Sportfisket står här högt i kurs med storvilt som hammarhaj och andra stora hajar. Det är en sevärdhet att sitta i hamnen och se hur hajarna väges in?
Hajvägning i Port Macquaire hamnen.
Det var inte det jag skulle berätta om, utan de fina restaurangerna som är värda att besöka. På menyn kan man här finna krokodil kött, närmare bestämt filé. Det är ett ljust fint kött, något likt kalkon, som vi kan köpa här hemma. Vi tog in en fin rätt som assistent Ninni njöt av?? –medan jag fick äta känguru?? Det senare smakade också utmärkt!!
Den krokodilen satt rätt!
För några år sedan kunde man äta krokodilhamburgare i Köpenhamn?? –jag vet inte om det fortfarande är möjligt??
Såg nyligen ett program på TV där de fångade hajar, tog upp dem i båten och skar av endast fenorna och sedan kastade tillbaka hajen levande i vattnet. Allt för att vi människor skall få lite hajfenssoppa.....skrämmande.
Ser ut att vara en smaklig måltid i ett trevligt landskap.
Trevlig helg//Rolf
Hajfensjakten är smutsig. Jag tycker inte om att man dödar hajar över huvud taget.
Krokodilerna man äter är farmade djur, så det kan jag stå ut med.
Ha det bra
Bob